Privatlån

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet som vänder sig till privatpersoner. Med ”utan säkerhet” menas att du inte behöver sätta din bostad eller något annat i pant när du behöver låna pengar. Förövrigt är privatlånet avsett att användas för konsumtion, till exempel för inköp av produkter som bilar, motorcyklar, inredning, byggvaror och hemelektronik men kan även användas till resor och andra tjänster. Kort och gott, ett privatlån kan sätta lite guldkant på din tillvaro och göra ditt liv lite enklare, och det självklart hittar du därför många såna lån här på låna24.se.

[getprivatlan]

Privatlån – ett billigt lån

Dagens privatlån har en mycket låg ränta, i skrivande stund kan du få en låneränta som understiger 5 %. Den är så pass låg att det knappt lönar sig att ta ett billån med säkerhet längre och den är betydligt lägre än den ränta smslånen brukar ha. Om du uppfyller alla krav som ställs är privatlån ett bättre alternativ även för dig som bara vill låna 10000 – 20000 kr eftersom du faktiskt kan lösa lånet precis när du vill.

Så mycket kan du låna

De privatlån som bankerna erbjuder har ett lånebelopp på 10000 eller 20000 kr upp till 300 000 – 350 000 kr. Det är de klassiska lånesummorna för privatlån men idag finns det även mindre privatlån som har ett lånetak på 50000 eller 60000 kr. Dessa privatlån fyller i glappet mellan privatlån och de små snabba lån som brukar kallas för smslån. Vanliga privatlån brukar betalas av på 1 – 12 år medan de lite mindre privatlånen oftast har en avbetalningstid på 1 – 6 år.

Kan du ta ett privatlån?

Eftersom privatlånet inte kräver någon säkerhet tittar banken istället noga på hur din ekonomiska situation ser ut. De tittar på dina inkomster och utgifter samt på hur många du delar din bostad med och vilka du delar den med. Om du har en sambo som också har en inkomst ökar du dina möjligheter att få ett privatlån eftersom du då antas dela alla bostadsrelaterade kostnader med din sambo.

Om din sambo inte har någon inkomst, eller om du har barn i hushållet som inte arbetar, minskar du dina chanser att få ett privatlån eftersom du då har fler att försörja på din lön. Men om du har en bra lön så är det förmodligen inga problem att få låna pengar ändå.

Låna med betalningsanmärkningar och skuldsaldo?

Om du har betalningsanmärkningar är det mycket svårt att få ett privatlån, men det finns banker som beviljar lån som kräver en säkerhet till folk som har betalningsanmärkningar. Du kan till exempel ta ett bolån och ha den nya bostaden som pant, då kan du till och med få låna pengar trots att du har ett skuldsaldo hos kronofogden, bara du löser skulden med en del av lånet. Om du bara behöver låna 1000 – 20000 kr finns det smslån du kan ta trots att du har betalningsanmärkningar.