Smslån

Ett smslån är i grunden samma sak som ett litet privatlån, det kräver ingen säkerhet och vänder sig till privatpersoner, men det finns flera saker som skiljer de båda lånen åt: smslånet är mindre, det ska normalt betalas tillbaka inom några få månader och det betalas ut mycket snabbare. Dessutom är det oftast mycket enklare att låna pengar hos en smslångivare än att ta ett privatlån eftersom kraven är mycket lägre för sms lån.

Smslån – ett litet lån

Vanliga privatlån brukar ha ett lånebelopp från 10000 eller 20000 kr upp till 300 000 – 350 000 kr även om det idag finns privatlån som är lite mindre än så. Ett smslån kan ha en så liten lånesumma som 500 kr och brukar sällan vara större än 10000 – 20000 kr men det finns naturligtvis undantag, du kan till exempel låna så lite som 50 kr om du vill hos smslångivaren Vivus. När du tar ett smslån kan du alltså låna en mindre summa pengar än vad du kan göra när du tar ett privatlån, det är därför vi även har såna lån här på låna24.se.

[getsmslan]

Kort avbetalningstid

Ett sms lån brukar läggas upp på 1 – 3 månader men även avbetalningstider på 14 dagar eller mindre finns. Vissa smslångivare har även börjat erbjuda längre låneperioder upp till både 1 och 2 år. Det finns även långivare som till och med erbjuder längre avbetalningstider än så och högre lånebelopp än 20000 kr fast då handlar det knappt om smslån längre utan snarare om små privatlån.

Vid korta lånetider och små belopp betalas smslånet tillbaka som en klumpsumma innan förfallodagen medan större sms lån med längre avbetalningstider brukar betalas tillbaka månadsvis.

Blixtsnabb handläggning och utbetalning

De flesta smslångivare ger svar på kundens ansökan direkt på skärmen så fort den är gjord. Om den är godkänd brukar lånet handläggas på en gång om kontoret är öppet vilket det oftast är. På vardagar brukar smslångivarnas kontor öppna tidigt på morgonen och stänga efter middagstid. De flesta håller även öppet på lördagar och söndagar.

Om du gör din ansökan innan kl. 13:00 – 14:00 (beroende på långivare) på en vardag får du dina pengar redan samma dag. Ansökningar som görs efter denna tid eller på helgen betalas ut nästkommande vardag. Det finns emellertid många smslångivare som kan göra en direktöverföring till ditt bankkonto (även på helgerna) men då måste du använda dig av samma bank som långivaren. De vanligaste bankerna för direktöverföringar är Nordea, Handelsbanken, Danske Bank och SEB.

Relativt låga grundkrav

  • Eftersom de flesta smslån är relativt små och har en kort avbetalningstid kräver smslångivarna sällan att du tjänar speciellt mycket. Många långivare har inga minimiinkomstkrav utan gör en individuell bedömning istället medan andra ofta bara kräver att du tjänar någonstans mellan 20 000 – 50 000 kr/år.
  • Smslån med betalningsanmärkning. Det finns också många långivare som kan godkänna smslån trots betalningsanmärkningar, bara du inte har för många eller för nya anmärkningar.
  • Åldersgräns. Åldersgränsen brukar vara på 18 – 21 år beroende på långivare.